Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
Shutterstock

Marinēti ķiploku kāti

Sastāvdaļas
  • Sastāvdaļas
  • 350g ķiploku kāti
  • Marināde
  • 1,2l ūdens
  • 200ml etiķis
  • 4 ēd.k. sāls
  • 2 ēd.k. cukurs
  • 3-4 lauru lapas
  • 5-6 smaržīgo piparu graudi
  • 3-4 diļļu ziedi ar kātiem
Jau no cilvēces pirmsākumiem ķiploks ticis uzskatīts par lielisku ārstniecības līdzekli un neaizvietojamu līdzekli pret vampīriem. Ar laiku sāka novērtēt arī ķiploka kulinārās īpašības. Nu klāt brīdis, kad izmantojam arī ķiploka kātus. Lieliska piedeva pie grilētiem ēdieniem.

Pagatavošana

1
Katlā ieliet ūdeni, pievienot etiķi, sāli un cukuru, uzkarsēt.
2
Traukā sakārtot ķiploku kātus, pievienot diļļu ziedus, smaržīgos piparus un lauru lapas. Pārliet ar karstu marinādi. Uzlikt slogu un atstāt marinēties uz 24 stundām.
3
Ja vēlas konservēt ziemai, tad kātus sakārtot uzreiz tīrās sausās burkās un vēl karstus aizvākot. Glabāt vēsā vietā.

Pievienot komentāru

Konservēšana