Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
Tomato, pepper, eggplant and zucchini preserves in glass jar, selective focus

Lečo ar bekonu

Sastāvdaļas
  • 700g sarkana paprika
  • 100g burkāni
  • 100g puravi
  • 200g baklažāni
  • 400g tomāti savā sulā
  • 100g bekons
  • 5 ķiploka daiviņas
  • augu eļļa
  • 1 ēd.k. cukurs
  • sāls, pipari
Veselīgs uzturs ir viens no veselības priekšnosacījumiem. Un viens no nosacījumiem ir dārzeņu lietošana uzturā. Piedāvājam lieliskā lečo recepti!

Pagatavošana 1 porcijas

1
Dārzeņus kārtīgi nomazgāt, papriku sagriezt uz pusēm, izņemt sēkliņas. Burkānus un ķiplokus notīrīt, puravus kārtīgi izskalot no smiltīm. Papriku, baklažānus, puravu un bekonu sagriezt nelieilos kubiņos. Tomātus savā sulā sasmalcināt kopā aar ķiplokiem un puravu.
2
Katlā ar biezu apakšu uzkarsēt eļļu. Apcept tajā dārzeņus ar bekonu. Pievienot tomātus, ķiplokus un puravu, cukuru, pēc garšas sāli un svaigi maltus piparus. Uguni samazināt un sautēt zem vāka apm 40 min.

Pasniedz kā uzkodu ar svaigu maizi vai kā piedevu gaļas un zivs edieniem.
3
Gatavu lečo var arī salikt tīrās sterliziētās burkās un glabāt vēsā vietā.

Pievienot komentāru

Konservēšana