Tomato, pepper, eggplant and zucchini preserves in glass jar, selective focus
Tomato, pepper, eggplant and zucchini preserves in glass jar, selective focus
Konservēšana
2014. gada 1. septembrī, 17:51

Lečo ar bekonu

Veselīgs uzturs ir viens no veselības priekšnosacījumiem. Un viens no nosacījumiem ir dārzeņu lietošana uzturā. Piedāvājam lieliskā lečo recepti!

Pagatavošana

75 min1 porcijas
1

Dārzeņus kārtīgi nomazgāt, papriku sagriezt uz pusēm, izņemt sēkliņas. Burkānus un ķiplokus notīrīt, puravus kārtīgi izskalot no smiltīm. Papriku, baklažānus, puravu un bekonu sagriezt nelieilos kubiņos. Tomātus savā sulā sasmalcināt kopā aar ķiplokiem un puravu.

2

Katlā ar biezu apakšu uzkarsēt eļļu. Apcept tajā dārzeņus ar bekonu. Pievienot tomātus, ķiplokus un puravu, cukuru, pēc garšas sāli un svaigi maltus piparus. Uguni samazināt un sautēt zem vāka apm 40 min.

Pasniedz kā uzkodu ar svaigu maizi vai kā piedevu gaļas un zivs edieniem.

3

Gatavu lečo var arī salikt tīrās sterliziētās burkās un glabāt vēsā vietā.