OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Konservēšana
2014. gada 28. martā, 10:09

Marinēti redīsi

Redīsi ir pieskaitāmi pie sakņaugiem. Redīsu garša ir asa un nedaudz līdzīga rutkiem. Redīsi ir vieni no pirmajiem pavasara dārzeņiem. Mēs piedāvājam nobaudīt marinētus redīsus. Izmēģiniet šo recepti!

Pagatavošana

15 min
1

Redīsus nomazgāt, nogriezt lapiņas un sagriezt uz pusēm. Sīpolus notīrīt un arī sagriezt uz pusēm. Dārzeņus pārlikt tīrā sterilizētā burkā. Pievienot piparus, kanēļa standziņu, lauru lapas, piparus.

2

Katlā ar biezu apakšu uzkarsēt etiķi, pievienot cukuru, sāli un vārīt 1 min. Ar karstu marinādi pārliet dārzeņus. Burku apsegt ar vāku un atstāt istabas temperatūrā uz 24 st. Pēc tam pārlikt vēsā vietā.

3

Dārzeņus glabāt tumšā vēsā vietā ne ilgāk par 1 gadu. Pēc atvēršanas gabāt ledusskapī ne vairāk kā 30 dienas.