Citrus jam in glass jar, selective focus
Apelsīnus un citronus kārtīgi nomazgāt, nogriezt plānu mizas kārtu (tikai orandžo daļu) un sagriezt plānās strēmelītēs. No pašiem augļiem izspiest sulu. Ieliet sulu katlā. Tur pat pievienot arī sagrieztas miziņas. Uzvārīt, samazināt uguni, apsegt ar vāku un vārīt apm. 1,5 st. Pievienot cukuru un maisīt, kamēr cukurs izšķīst. Uguni palielināt un vārīt masu, kamēr tā sabiezē.
Pievienot sviestu, noņemt no uguns un uz minūtēm 15 atlikt, lai atdziest un sabiezē.
Karstu ievārījumu salikt tīrās sausās burkās, uzlikt pa virsu pergamenta papīru un atdzesēt. Tikai tad, kad džems pilnībā atdzisīs, var burciņas aizvākot.