Preserved beet in glass jar, selective focus
Preserved beet in glass jar, selective focus
Konservēšana
2013. gada 10. septembrī, 19:48

Biešu kaviārs

Šī ir diezgan universāla recepte, gatavu biešu kaviāru var dažādi izmantot - no tā var vārīt boršču vai biešu zupas, var likt uz maizes. Ērti, vienkārši un garšīgi.

Pagatavošana

60 min
1

Bietes notīrīt un sarīvēt uz dārzeņu rīves. Papriku sagriezt kubiņos. Tomātus noblanšēt, noņemt ādu un sagriezt kubiņos. Sīpolu un ķiploku smalki sakapāt.

2

Pannā uzkarsēt eļļu un apcept tajā sīpolus un ķiplokus, līdz tie kļūst caurspīdīgi. Pievienot bietes un cept vēl 5 min. Pievienot tomātus, papriku un sautēt apm. 35-40 min. Ja nepietiek šķidrums no tomātiem, tad var pievienot mazliet ūdens. Pievienot etiķi un pēc garšas sāli un cukuru.

3

Vēl karstus dārzeņus salikt burciņās, aizvākot un atdzesēt. Glabāt vēsā vietā.