Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tomātu ievārījums ar baziliku

Sastāvdaļas
  • 1,5kg tomāti
  • 330g cukurs ar pektīnu
  • 2 citroni
  • 2 čili pipari
  • baziliks
Šis tomātu ievārījums būs kā lielisks papildinājums dažādiem sieriem, gaļas un zivju ēdieniem. To spēs novērtēt ne tikai pikantu ēdienu cienītāji, bet pat visprasīgākais gardēdis. Pamēģiniet!

Pagatavošana

1
Tomātus noblanšēt, novilkt ādu un sagriezt mazākos gabalos. Sagrieztus tomātus pārlikt katlā ar biezu apakšu un uzkarsēt. Samazināt uguni un vārīt zem vāka apm. 10 min. Iemaisīt cukuru, sagrieztus čili piparus, svaigi spiestu citrona sulu un bazilika lapiņas. Vāra nepārtraukti maisot, līdz cukurs ir pilnībā izšķīdis. Uguni izslēgt un noņemt no ievārījuma putas.

Ievārījumu saliet tīrās sausās burkās, uzreiz aizvākot.

Pievienot komentāru

Konservēšana