Fruit and berry jam in bowl with cookies, selective focus
Fruit and berry jam in bowl with cookies, selective focus
Konservēšana
2013. gada 5. augustā, 19:15

Ķiršu-ābolu ievārījums ar sidru

Universāls ievārījums, kurš ļoti labi sader gan ar saldiem ēdieniem, gan ar gaļu vai sieru.

Pagatavošana

60 min
1

Ķiršus atbrīvot no kauliņiem, pārlikt katlā. Pievienot kanēļa standziņu un muskatriekstu. Ābolus notīrīt, izgriezt serdes un sagriezt mazos gabaliņos. Ābolus pievienot ķiršiem, pārliet ar sidru un uzvārīt. Samazināt uguni un vārīt apm. 30min. Pēc garšas pievienot cukuru - tā daudzums atkarīgs no ābolu un ķiršu skābuma. Samaisīt, kamēr cukurs izšķīst.

2

Noņemt putas un uzreiz salikt tīrās sausās burciņās, uzreiz hermētiski aivākot.