OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Konservēšana
2013. gada 22. jūlijā, 20:09

Upeņu-aveņu ievārījums ar sidru

Daudzas saimnieces izlasot nosaukumā divu ogu apvienojumu, iespējams, ar šaubām skatās uz šo recepti. Taču šīs ogas lieliski sader kopā un ievārījumā saglabā katra savu toni, kuru izceļ gaisīgs sidra aromāts.

Pagatavošana

60 min
1

Upenes noņemt no kātiņiem un iebērt katlā. Pievienot avenes, sidru un uzvārīt. Samazināt uguni, uzlikt vāku. Vārīt uz mazas uguns apm. 40 min, kamēr ogas paliek mīkstas.

2

Piebērt cukuru un samaisīt, lai cukurs pilnībā izšķīst. Palielināt uguni un vārīt 5 min. Nosmelt putas un ievārījumu sapildīt tīrās sausās burkās, uzreiz hermētiski aizvākot.