Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Mafīni ar jogurtu

Sastāvdaļas
  • 60ml turku/grieķu jogurts
  • 100g milti
  • 40g izkausēts sviests
  • 50g cukurs
  • 1 ola
  • 1/2 tējk. cepamais pulveris
  • rīvēta apelsīna miziņa
  • Biezpiena masai:
  • 180g biezpiens
  • 50g turku/grieķu jogurts
  • cukurs pēc garšas
Nosaukums "mafīni" ir radies no vārda "moofin", kas nozīmē "mīkstā maize". Mafīni galveno kārt tiek gatavoti brokastīs. Mafīnu dzimtene ir Anglija. Recepšu grāmatās pirmās mafīnu pagatavošanas receptes atrodamas jau tālajā 1720. gadā. Pagatavojiet šos gardumus arī jūs!

Pagatavošana

1
Miltus sajaukt ar cepamo pulveri, pievienot cukuru, apelsīna miziņu, olu un visu kārtīgi samaisīt. Pievienot jogurtu, sviestu un vēlreiz samaisīt, lai masa kļūst viendabīga.
2
Mafīnu formas iesmērēt ar eļļu vai ieklāt papīra formiņās. Mīklu pārliet formās, aizpildot apjomu mazliet vairāk par pusi. Cept iepriekš uzkarsētā krāsnī 180 grādos 20-25 min.

Pagatavot biezpiena masu dekoram. Priekš tam biezpienu sablendēt ar cukuru un jogurtu.
3
Gatavus mafīnus izņemt no formiņām, atdzesēt un apsmērēt ar biezpiena masu.
4
Avots - laperla-foto.livejournal.com

Pievienot komentāru

Konditoreja