Konditoreja
2021. gada 31. oktobrī, 14:00

Ābolu rožmaizītes

Ziemas noskaņā šīs maizītes var viegli pārkaisīt ar pūdercukuru un pasniegt ar tasi karstas tējas.

Pagatavošana

50 min
1

Kārtīgi nomazgātus, bet nemizotus ābolus sagriezt plānās šķēlītēs. Pārlikt bļodā, pārkaisīt ar cukuru un atstāt uz 2-3 stundām (var uz visu nakti), tad āboli kļūs mīksti.

2

Mīklu izrullē un sagriez plānās strēmelītēs, apmēram 2 cm platas. Salikt uz katras strēmelītes ābolu šķēlītes viena uz otras kā zvīņas un sarullēt. Saspraust ar zobu bakstāmiem.

3

Cep iepriekš uzkarsētā cepeškrāsnī 180 grādos apmēram 30 min. Gatavas rožmaizītes pārkaisīt ar kanēli un pūdercukuru.