Ābolu rožmaizītes
Sastāvdaļas
- 500g kārtainā mīkla (bezrauga)
- 4-5 lieli āboli
- 100g cukurs
- pūdercukurs
- kanēlis (pulvers)
Ziemas noskaņā šīs maizītes var viegli pārkaisīt ar pūdercukuru un pasniegt ar tasi karstas tējas.
Pagatavošana
1
Kārtīgi nomazgātus, bet nemizotus ābolus sagriezt plānās šķēlītēs. Pārlikt bļodā, pārkaisīt ar cukuru un atstāt uz 2-3 stundām (var uz visu nakti), tad āboli kļūs mīksti.
2
Mīklu izrullē un sagriez plānās strēmelītēs, apmēram 2 cm platas. Salikt uz katras strēmelītes ābolu šķēlītes viena uz otras kā zvīņas un sarullēt. Saspraust ar zobu bakstāmiem.
3
Cep iepriekš uzkarsētā cepeškrāsnī 180 grādos apmēram 30 min. Gatavas rožmaizītes pārkaisīt ar kanēli un pūdercukuru.