foto: Shutterstock
Konditoreja
2022. gada 2. jūnijā, 14:00

Dikāna maize

Tā ir no vienubrīd ļoti populārās franču dietologa Pjēra Dikāna izstrādātās (olbaltumvielu) diētas. Nekādu miltu, tikai auzu klijas, kurās ir daudz šķiedrvielu! Pamatreceptē norādītos produktus, piemēram, vājpiena, diedzētu kviešu un stēvijas pulveri, nu var iegādāties ne tikai ekoveikalos, bet arī lielveikalos.

Pagatavošana

35 min
1

Uzkarsē cepeškrāsni līdz 200 grādiem. Ar papīru izoderē nelielu cepamtrauku (aptuveni 10x20 cm). Lielā bļodā ieber un samaisi auzu klijas, vājpiena, diedzētu kviešu, stēvijas un cepampulveri, linsēklas, sāli, raugu.

2

Citā bļodā stingrās putās sakul olu baltumus. Noliec malā.

3

Vēl citā traukā sajauc jogurtu, olu dzeltenumus, ūdeni; sajauc ar sausajām sastāvdaļām. Rūpīgi iecilā mīklā olbaltumus (protams, ja atsevišķi neputosi olbaltumu, tikai viegli sakulsi olas, maize būs tikpat garda, taču ne tik mīksta un maiga).

4

Liec mīklu cepamtraukā, pārkaisi ar sēklām, cep 10 minūtes karstajā cepeškrāsni. Tad samazini karstumu līdz 180 grādiem un turpini cept vēl 20 minūtes vai līdz brīdim, kad maizīte ir uztūkusi un krāsojas zeltaina. Pārbaudi ar koka skaliņu! Iedur to klaipa viducī – ja, velkot ārā, tas ir sauss, maize ir izcepusies.