foto: No 100 Labi padomi arhīva
Mīklai uz galda tornītī izsijā miltus, tiem pievieno cukuru, uz rupjās rīves uzrīvē aukstu sviestu, pievieno olu dzeltenumu un sastrādā viendabīgā mīklā. Savel to kamolā, ietin folijā un liec ledusskapī uz 30 minūtēm.
Pildījumam karstā ūdens peldē izkausē šokolādi un sviestu. Virtuves kombainā vai piestā smalki samal riekstus. Iemaisi tos šokolādes masā, pievieno kanēli un vaniļas cukuru.
No ledusskapja izņem mīklu, nolauž 1/3 daļu un samīca ar šokolādes un riekstu masu.
No atlikušās smilšu mīklas izrullē 20x50 cm lielu kvadrātu (vislabāk to darīt uz miltiem apbārstītas plēves vai cepamā papīra, ar tā palīdzību būs vieglāk sarullēt cepumu). Uz izrullētās mīklas līdzenā kārtā klāj šokolādes masu, atstājot garākās malas 2 cm brīvas. Ar plēves vai papīra palīdzību saritini, ietin plēvē un liec ledusskapī vismaz uz stundu, bet labāk – uz nakti.
Nākamajā dienā sagriez mīklas rullīti 0,5 cm biezās šķēlēs, liec uz cepamplātes, kas izklāta ar cepampapīru (neliec pārāk tuvu citu citam!), cep līdz 180 grādiem sakarsētā cepeškrāsnī 10–15 minūtes.