foto: No 100 Labi padomi arhīva
Konditoreja
2021. gada 9. decembrī, 10:00

Riekstu un karameļu stūrīši

Dāvini pašu ceptus cepumus! Vācijā to dara jau laikus – Adventa svētdienās, lai soli pa solim tuvotos svētku brīnumam. Kādreiz cukurs, rieksti un garšvielas bija luksusa produkts, kuru atļāvās vien īpašās reizēs, un Ziemassvētki tādi noteikti ir, taču mūsdienās cepumu cepšana ir lielisks veids kā brīvdienās pavadīt laiku ar bērniem (vai draugiem). Kad ārā ir auksts un nemīlīgs, cepumu smarža pilnīgi noteikti rada Ziemassvētku noskaņu.

Pagatavošana

45 min
1

Sakarsē cepeškrāsni līdz 180 grādiem. Saputo 150 g sviesta ar 80 g cukura, 1 tējk. vaniļas cukura un olu. Iemaisi miltus, samīci viendabīgā mīklā. Izklāj to ietaukotā formā (aptuveni 22x22 cm lielā). Cep 20–25 minūtes. Izņem no cepeškrāsns.

2

Atlikušo sviestu, cukuru un kondensēto pienu uzvāri un ļauj virst dažas minūtes, kamēr maisījums nedaudz sabiezē un karamelizējas. Sakapā riekstus un iemaisi masā.

3

Masu uzklāj uz cepuma un cep vēl 10–12 minūtes. Atdzesē formā un sagriez gabaliņos.