foto: Shutterstock
Lielā bļodā iesijā miltus, sāli, samaisi, vidū izveido bedrīti un tajā pa nelielām porcijām lej ūdeni. Sastrādā miltus un ūdeni viendabīgā masā. Mīci pamatīgi, līdz mīkla ir maiga un atlec no rokām. Ja mīkla pēc pamatīgas mīcīšanas ir ķepīga, pievieno vēl nedaudz miltu, ja šķiet, ka tā ir par sausu – ūdeni.
Sadali mīklu 12 vienādās daļās, savel bumbiņās. Katru mīklas bumbiņu vēl kārtīgi izmīci. Uz miltainas virsmas no mīklas veido līdzenu plāceni – vari to darīt ar mīklas veltni vai arī ar rokām.
Karstā pannā lej eļļu vai nedaudz gī sviesta (tad plakanmaize būs tumšāka) un liec cepties izvelmēto plāceni – tas būs gatavs, kad abas puses būs viegli brūnas. Pārsmērē ar eļļu vai gī sviestu.