Maigi pikantais tomātu biezenis
Sastāvdaļas
- 1 kg nomizotu un sakapātu tomātu
- 300 g rupji sakapātu sīpolu
- 120 g cukura
- 120 ml 9 % etiķa
- 90 g smalki sakapātas ingvera saknes
- 90 g rupji sakapāta bazilika
- 1 galviņa rupji sakapātu ķiploku
- 3 ēdamkarotes eļļas (ieteicams – zemesriekstu)
- 2–3 ripiņās sagrieztas sarkanās čili pākstis bez sēklām
- 6 samaltas kardamona pākstis
Garšīga piedeva gaļas ēdieniem, noder arī picu un sāļo kūku gatavošanai.
Pagatavošana
1
Katlā sakarsē eļļu, ieber sīpolus, ķiplokus, ingveru un čili un 3–4 minūtes sautē.
2
Pievieno tomātus un uz mazas uguns vāra 15 minūtes. Pievieno etiķi un cukuru un maisot izkausē.
3
Uzvāri un, ik pa brīdim apmaisot, turpini vārīt, līdz lielākā daļa šķidruma ir iztvaikojusi un tomāti sabiezējuši. Iemaisi baziliku un vāri vēl 5 minūtes. Pievieno kardamonu.
4
Pildi burkās un aizvāko. Ļauj 1 mēnesi ievilkties.