Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
Shutterstock

Maigi pikantais tomātu biezenis

Sastāvdaļas
  • 1 kg nomizotu un sakapātu tomātu
  • 300 g rupji sakapātu sīpolu
  • 120 g cukura
  • 120 ml 9 % etiķa
  • 90 g smalki sakapātas ingvera saknes
  • 90 g rupji sakapāta bazilika
  • 1 galviņa rupji sakapātu ķiploku
  • 3 ēdamkarotes eļļas (ieteicams – zemesriekstu)
  • 2–3 ripiņās sagrieztas sarkanās čili pākstis bez sēklām
  • 6 samaltas kardamona pākstis
Garšīga piedeva gaļas ēdieniem, noder arī picu un sāļo kūku gatavošanai.

Pagatavošana

1
Katlā sakarsē eļļu, ieber sīpolus, ķiplokus, ingveru un čili un 3–4 minūtes sautē.
2
Pievieno tomātus un uz mazas uguns vāra 15 minūtes. Pievieno etiķi un cukuru un maisot izkausē.
3
Uzvāri un, ik pa brīdim apmaisot, turpini vārīt, līdz lielākā daļa šķidruma ir iztvaikojusi un tomāti sabiezējuši. Iemaisi baziliku un vāri vēl 5 minūtes. Pievieno kardamonu.
4
Pildi burkās un aizvāko. Ļauj 1 mēnesi ievilkties.

Pievienot komentāru

Konditoreja