Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
No 100 Labi padomi arhīva

Siera radziņi

Sastāvdaļas
  • 200 g rīvēta, labi kūstoša siera
  • 200 g mīksta sviesta
  • 240 g miltu
  • ⅓ tējk. sāls
  • ½ tējk. kūpinātas paprikas
  • šķipsna Kajennas piparu
Māca Spināti un Sviests konditore Kristīne Ļitvinova. Ja ļoti negribas ķimerēties ar radziņu veidošanu, vari rīkoties šādi: mīklu, viegli piespiežot, sarullē 4–5 cm diametra desiņā, ietin cepampapīrā un noliec ledusskapī sacietēt vismaz uz stundu. Tad desiņu griez plānās ripās, liec uz plāts un cep. No minētā daudzuma sanāks 500 g cepumu.

Pagatavošana

1
Visas sastāvdaļas liec bļodā un samīci. Pat ja sākumā šķiet, ka par daudz miltu, mazliet pacietības, un viss kļūs par mīklu. No tās veido radziņus pēc sev ērtākās metodes. Vari izrullēt desiņu, sagriezt to posmos un saliekt radziņu formā vai uzreiz plaukstās izviļāt nelielas desiņas.
2
Izveidotos cepumus liec uz plāts un cep līdz 185 grādiem uzkarsētā krāsnī aptuveni 15 minūtes.

Pievienot komentāru

Konditoreja