Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv

Viegli pagatavojams žāvēto augļu kēkss 1

Sastāvdaļas
  • 350 g ābolu, nomizotu un sagrieztu gabaliņos
  • 250 g miltu
  • 250 g žāvēto augļu pēc izvēles
  • 85 g pūdercukura
  • 50 g cukura
  • 3 olas
  • 125 g sviesta
Ābolu biezenis kēksam sniegs interesantu tekstūru, tas nebūs sauss, bet mitrs un mutē kūstošs.

Pagatavošana 10 porcijas

1
Uz pannas nelielā ūdens daudzumā apcep smalki sagrieztus ābolus, līdz tie izšķīst un veidojas biezenis. Noliec biezeni malā atdzist.
2
Sviestu sajauc ar miltiem lai veidojas drupačas. Pievieno cukuru, žāvētos augļus, jau iepriekš sakultas olas un ābolu biezeni. Liec iekšā veidnē vai pannā un cep 75 minūtes 150 grādos.

Pievienot komentāru

Konditoreja