Viegli pagatavojams žāvēto augļu kēkss 1
Sastāvdaļas
- 350 g ābolu, nomizotu un sagrieztu gabaliņos
- 250 g miltu
- 250 g žāvēto augļu pēc izvēles
- 85 g pūdercukura
- 50 g cukura
- 3 olas
- 125 g sviesta
Ābolu biezenis kēksam sniegs interesantu tekstūru, tas nebūs sauss, bet mitrs un mutē kūstošs.
Pagatavošana 10 porcijas
1
Uz pannas nelielā ūdens daudzumā apcep smalki sagrieztus ābolus, līdz tie izšķīst un veidojas biezenis. Noliec biezeni malā atdzist.
2
Sviestu sajauc ar miltiem lai veidojas drupačas. Pievieno cukuru, žāvētos augļus, jau iepriekš sakultas olas un ābolu biezeni. Liec iekšā veidnē vai pannā un cep 75 minūtes 150 grādos.
1 komentārs