foto: Shutterstock
Konditoreja
2022. gada 6. aprīlī, 12:00

Lazdu riekstu kūka bez miltiem

Bezglutēna kūka, kur miltu vietā ir samalti rieksti. Recepte nāk no Itālijas, kur kūku pasniedz ar putukrējumu un šokolādes mērci. Tikpat labi to var pasniegt ar svaigām ogām un saldējumu. Izvēlies pats!

Pagatavošana

90 min8 porcijas
1

Uzsildi cepeškrāsni uz 180 grādiem. Samal riekstus līdz smalkai konsistencei. Olu dzeltenumus atdali no baltumiem.

2

Dzeltenumiem pievieno cukuru un puto ar mikseri apmēram 3 minūtes, līdz masa kļūst biezāka. Pēc tam liec klāt kausētu sviestu un vaniļas cukuru.

3

Sakul olu baltumus stingrās putās un iemaisi pie kūkas mīklas. Mīklu lej veidnē, kas izklāta ar cepamo papīru un ieeļļota. Cep 50-60 minūtes. Ļauj tai atdzist 10 minūtes, tad ņem ārā no veidnes un ļauj atdzist pilnībā.