Mīkstā citrona kūka ar ingveru
Sastāvdaļas
- 200 g dateles, bez kauliņiem
- 200 g sviesta, sagriezts gabaliņos
- 300 g cukura
- 2 olas
- 50 g ingvera saknes
- 1 citrona miziņa
- 200 g miltu
- 250 g ābolu, nomizota un sagriezta gabaliņos
Šī kūka būs īpaši mīksta un gaisīga. Dekorēšanai vari izvēlēties sagrieztus žāvētos augļus, piemēram, citrona vai apelsīna miziņas.
Pagatavošana 12 porcijas
1
Uzsildi cepeškrāsni uz 160 grādiem. Dateles pārlej ar karstu ūdeni. Sviestu izkausē pannā, pievieno cukuru un ļauj masai atdzist lielā bļodā.
2
Sakul olas ar sarīvētu ingveru un citrona miziņu un pievieno sviesta masai. Dateles nosusini, smalki sagriez un arī pievieno masai.
3
Dateles nosusini, smalki sagriez un arī pievieno masai. Iemaisi arī miltus un sagriezto ābolu.
4
Liec cepties kēksa veidnē, kas izklāta ar cepamo papīru. Cep 75 minūtes