foto: unsplash.com
Konditoreja
2023. gada 4. janvārī, 12:00

Auzu pārslu cepumi ar kokosriekstiem

0

Lai arī auzu pārslu cepumi mums šķiet ierasti mūsu virtuvē, šī recepte nāk no Austrālijas, kur obligāta sastāvdaļa ir kokosriekstu skaidiņas un zeltainais sīrups (golden syrup). Tāds nopērkams arī mūsu lielveikalos, meklē plauktā pie cukuriem.

Pagatavošana

15 min
1

Uzsildi cepeškrāsni uz 160 grādiem. Bļodā sajauc ausu pārslas, miltus, cukuru, kokosriekstu skaidiņas.

2

Pannā uz mazas liesmas izkausē sviestu kopā ar sīrupu. Sodu sajauc ar ūdeni un pievieno sviestam un sīrupam. Visu samaisi un pievieno bļodai ar miltiem un pārslām.

3

Liec mīklas piciņas uz pannas, kas izklāta ar cepamo papīru. Liekot mīklu uz pannas, apzinies, ka cepoties cepumi izpletīsies.

4

Cep 8-10 minūtes līdz tie kļūst zeltaini. Atļauj tiem 5 minūtes atdzist krāsnī, pirms atdzesē tos pilnībā.