Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
unsplash.com

Auzu pārslu cepumi ar kokosriekstiem

Sastāvdaļas
  • 2 glāzes auzu pārslu
  • 125g sviesta
  • 1 glāze miltu
  • 2/3 glāzes cukura
  • 3/4 glāzes kokosriekstu skaidiņu
  • 1/3 glāzes cukura sīrupa (var izmantot kļavu sīrupu)
  • 1 tējk. sodas
  • 2 ēdk. karsta ūdens
Lai arī auzu pārslu cepumi mums šķiet ierasti mūsu virtuvē, šī recepte nāk no Austrālijas, kur obligāta sastāvdaļa ir kokosriekstu skaidiņas un zeltainais sīrups (golden syrup). Tāds nopērkams arī mūsu lielveikalos, meklē plauktā pie cukuriem.

Pagatavošana

1
Uzsildi cepeškrāsni uz 160 grādiem. Bļodā sajauc ausu pārslas, miltus, cukuru, kokosriekstu skaidiņas.
2
Pannā uz mazas liesmas izkausē sviestu kopā ar sīrupu. Sodu sajauc ar ūdeni un pievieno sviestam un sīrupam. Visu samaisi un pievieno bļodai ar miltiem un pārslām.
3
Liec mīklas piciņas uz pannas, kas izklāta ar cepamo papīru. Liekot mīklu uz pannas, apzinies, ka cepoties cepumi izpletīsies.
4
Cep 8-10 minūtes līdz tie kļūst zeltaini. Atļauj tiem 5 minūtes atdzist krāsnī, pirms atdzesē tos pilnībā.

Pievienot komentāru

Konditoreja