Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
Shutterstock

Earl grey maizītes

Sastāvdaļas
  • 250 g kviešu miltu
  • 150 g pilngraudu kviešu miltu
  • 50 g cukura
  • 2 tējk. sausā rauga
  • 3 paciņas Earl grey tējas
  • 1 tējk. sāls
  • 2 citronu miza (un sula no viena citrona)
  • 50 g sviesta
  • 225 ml piena
  • 150 g rozīnes
  • 50 g žāvētas citronu vai apelsīnu miziņas
Earl grey ir Ceilonas melnā tēja ar bergamota aromātu un garšu. To Angļi ne tikai dzer ar pienu, bet iecienījuši izmantot cepumu, kūku un mafinu gatavošanā.

Pagatavošana

1
Iepriekšējā naktī sagatavo augļus. Divus tējas maisiņus aplej ar 250 ml karstu ūdeni. Kamēr ūdens vēl karsts, iemaisi tajā rozīnes un žāvētās citrusaugļu miziņas.
2
Bļodā sajauc miltus, cukuru, raugu, vienas tējas paciņas saturu, sāli un citrona miziņu. Sviestu atlaidini un iemīci miltos līdz veidojas drupačas.
3
Citā traukā samaisi citrona sulu ar pienu. Lēnām to pievieno mīklai. Turpini mīcīt vēl 10 minūtes. Pārklāj ar mitru dvieli un atstāj uzbriest. Mīklai ir jādubultojas izmērā.
4
Kad mīkla dubultojusies izmērā, tai pievieno nosusinātas rozīnes un citrusaugļu miziņas un maigi samīca. No mīklas izveido 8 bumbiņas, ko izvieto uz plāts. Apklāj ar eļļu, pārklāj ar mitru dvieli un ļauj uzbriest, tām ir jāpalielinās dubultā.
5
Maizītes cep 180 grādos 20 minūtes.

Pievienot komentāru

Konditoreja