foto: Shutterstock
Iepriekšējā naktī sagatavo augļus. Divus tējas maisiņus aplej ar 250 ml karstu ūdeni. Kamēr ūdens vēl karsts, iemaisi tajā rozīnes un žāvētās citrusaugļu miziņas.
Bļodā sajauc miltus, cukuru, raugu, vienas tējas paciņas saturu, sāli un citrona miziņu. Sviestu atlaidini un iemīci miltos līdz veidojas drupačas.
Citā traukā samaisi citrona sulu ar pienu. Lēnām to pievieno mīklai. Turpini mīcīt vēl 10 minūtes. Pārklāj ar mitru dvieli un atstāj uzbriest. Mīklai ir jādubultojas izmērā.
Kad mīkla dubultojusies izmērā, tai pievieno nosusinātas rozīnes un citrusaugļu miziņas un maigi samīca. No mīklas izveido 8 bumbiņas, ko izvieto uz plāts. Apklāj ar eļļu, pārklāj ar mitru dvieli un ļauj uzbriest, tām ir jāpalielinās dubultā.
Maizītes cep 180 grādos 20 minūtes.