foto: Shutterstock
Konditoreja
2022. gada 11. februārī, 10:00

Earl grey maizītes

Earl grey ir Ceilonas melnā tēja ar bergamota aromātu un garšu. To Angļi ne tikai dzer ar pienu, bet iecienījuši izmantot cepumu, kūku un mafinu gatavošanā.

Pagatavošana

1

Iepriekšējā naktī sagatavo augļus. Divus tējas maisiņus aplej ar 250 ml karstu ūdeni. Kamēr ūdens vēl karsts, iemaisi tajā rozīnes un žāvētās citrusaugļu miziņas.

2

Bļodā sajauc miltus, cukuru, raugu, vienas tējas paciņas saturu, sāli un citrona miziņu. Sviestu atlaidini un iemīci miltos līdz veidojas drupačas.

3

Citā traukā samaisi citrona sulu ar pienu. Lēnām to pievieno mīklai. Turpini mīcīt vēl 10 minūtes. Pārklāj ar mitru dvieli un atstāj uzbriest. Mīklai ir jādubultojas izmērā.

4

Kad mīkla dubultojusies izmērā, tai pievieno nosusinātas rozīnes un citrusaugļu miziņas un maigi samīca. No mīklas izveido 8 bumbiņas, ko izvieto uz plāts. Apklāj ar eļļu, pārklāj ar mitru dvieli un ļauj uzbriest, tām ir jāpalielinās dubultā.

5

Maizītes cep 180 grādos 20 minūtes.