Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
Shutterstock

Karameļu mafini

Sastāvdaļas
  • 450 g miltu
  • 250 ml piena
  • 3 olas
  • 100 g auksta sviesta
  • 100 g cukura
  • 6 konfektes Gotiņa
  • 2 tējk. cepamā pulvera
  • ½ tējk. sāls
Mafinu mīkla nav pārlieku salda, tāpēc izkususī konfekte to lieliski papildina. Ja vēlies, vari konfektes vienkārši sagriezt gabaliņos un iemaisīt mīklā.

Pagatavošana 12 porcijas

1
Uzkarsē krāsni līdz 180 grādiem. Bļodā sajauc miltus ar cepamo pulveri, sāli un cukuru. Uz sakņu rīves ierīvē tur arī sviestu un ar pirkstiem saplucini, līdz veidojas baltmaizes drupačām līdzīga konsistence.
2
Atsevišķi sakul olas ar pienu un lej klāt miltu masai. Ar karoti sajauc, līdz masa saveļas kopā, bet vēl ir kunkuļaina – nevajag ilgi maisīt, tad mafini iznāk cieti.
3
Sagatavo mafinu formiņas. Konfektes pārgriez uz pusēm. Liec katrā formiņā karoti mīklas; uz tās konfektes pusīti un atkal mīklu tā, lai konfekte būtu pilnīgi pārklāta. Cep 25-30 minūtes, līdz mafini kļuvuši zeltaini brūni. Neraizējies, ja karamele mazliet iztek – veidosies kraukšķīga, garda konfekte. Pasniedz siltus.

Pievienot komentāru

Konditoreja