Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
Shutterstock

Fokača ar rozmarīnu

Sastāvdaļas
  • 500 g kviešu miltu
  • 7 g sausā rauga
  • 1 ēdk. svaiga rozmarīna, nedaudz papildu pārkaisīšanai
  • 1 ēdk. jūras sāls
  • 275 ml silta ūdens
  • 2 ēdk. olīveļļas
Vienkāršākā no itāļu maizītes. Lieliska piedeva svaigiem un kraukšķīgiem salātiem, bet garda arī solo – uzlej uz šķīvīša malku labas olīveļļas, mazliet balzametiķi, lauz fokaču, pamērcē… Būs gardi!

Pagatavošana

1
Sajauc miltus, raugu, rozmarīnu, sāli vienā bļodā un sajauc ar ūdeni. Mīci līdz izveidojas viendabīga un elastīga mīkla. No mīklas izveido bumbu, ieliec to ar miltiem izkaisītā bļodā un pārklāj ar tīru dvieli. Ļauj mīklai uzrūgt stundu.
2
Pirms liec mīklu uz cepamās plātes, pamatīgi ieeļļo rokas – būs vieglāk to izņemt no bļodas, un arī pie rokām tā nelips. Liec mīklu uz plātes, izlīdzini, pārklāj ar eļļas kārtu. Ļauj, lai mīkla uzrūgst plātē vēl vienu stundu.
3
Mīklu pārkaisi ar jūras sāli un atlikušo rozmarīnu. Liec krāsnī 200 grādu temperatūrā un cep 25 minūtes. Pasniedz nedaudz atdzesētu.

Pievienot komentāru

Konditoreja