Vīģu cepumi
Sastāvdaļas
- 1 olas baltums
- 1 šķipsniņa sāls
- 100 g pūdercukura
- 125 g žāvētu vīģu
- 100 g rozīņu
- 100 g mandeļu skaidiņu
Sātīgi un viegli pagatavojami cepumi. Garšas bagātināšanai vari pievienot arī nedaudz malta ingvera.
Pagatavošana 6 porcijas
1
Sakapā vīģes un rozīnes, samaisi ar mandelēm.
2
Olas baltumu puto ar šķipsniņu sāls, pamazām iesijā pūdercukuru un saputo stingrās putās. Uzmanīgi iecilā kapātos augļus.
3
Ar karotīti liec mazas kaudzītes uz plāts, kas izklāta ar cepampapīru.
4
Ievieto līdz 160 grādiem sakarsētā krāsnī un cep 20-25 minūtes.