foto: Shutterstock
Bļodā ieber 500 g miltu, pievieno raugu un sāli, samaisa. Pievieno ūdeni un eļļu, un masu mīca ar rokām, līdz tā kļūst elastīga un viendabīga. Mīcīšanai atvēli vismaz 5-8 minūtes.
Mīklu izklāj uz virsmas, kas nobārstīta ar miltiem, pievieno olīvas un iemīci tās mīklā.
No mīklas izveido bumbu, liec bļodā, kura ieziesta ar eļļu, uzrūgt uz stundu. Trauku pārklāj ar tīru dvieli. Mīklai divtik jāpalielinās apmērā.
No masas izveido 2 klaipiņus, kurus liec uz plāts, kas izklāta ar cepamo papīru. Liec cepties jau iepriekš uzsildītā krāsnī 220 grādos 25 minūtes. Masai ir jāpalielinās un maizes garoziņai jābūt cietai un kraukšķīgai.