Kafijas kēksiņi 1
Sastāvdaļas
- 250 ml ūdens
- 250 g pūdercukura
- 125 g sviesta
- 2 ēdk. kakao
- ½ tējk. sodas
- 2 ēdk. maltas kafijas
- 225 g miltu
- 2 olas
Mazo kēksiņu pagatavošanas variācijas ir nebeidzamas. Šoreiz klāt pieliktā maltā kafija un karamelizētais cukurs piešķirs mokas garšu.
Pagatavošana 12 porcijas
1
Pannā lej ūdeni un cukuru, lēni maisi uz vidējas uguns līdz cukurs ir izšķīdis. Pievieno masai sviestu, kakao, sodu, kafiju un uzvāri. Pavāri 5 minūtes un tad noliec malā atdzist.
2
Kad masa atdzisusi tajā iemaisi olas un miltus, rūpīgi samaisi. Pildi formiņās un cep 20 minūtes 180 grādos. Liec malā atdzist.
1 komentārs