sestdiena, 27. aprīlis

Gardā sēklu maize

Sastāvdaļas
  • 2 glāzes pilngraudu kviešu miltu
  • 2 glāzes speltas miltu
  • 1 ½ glāzes piena
  • ¾ glāzes paniņu
  • ½ glāzes + 2 tējk. saulespuķu sēklu, apgrauzdētu
  • ½ glāzes + 1 tējk. melno sezama sēklu
  • 2 ēdk. + 1 tējk. ķimeņu
  • 2 ēdk. + 1 tējk. linsēklu
  • 2 ēdk. medus
  • 2 ēdk. olīveļļas + nedaudz pārsmērēšanai
  • 2 tējk. cepampulvera
  • 1 tējk. sodas
  • 2 tējk. jūras sāls
Vēl viena versija par vienkārši pagatavojamu sēklu maizi, šoreiz izmantojot pienu, paniņas un cepampulveri.

Pagatavošana

1
Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180 grādiem. Izoderē ar cepampapīru taisnstūra skārda cepamformu (atstāj rezervīti augšmalā!) un to iesmērē ar eļļu.
2
Lielā bļodā sajauc miltus, cepampulveri, sodu, sāli, pa pusglāzei saulespuķu un sezama sēklu, pa 2 tējkarotēm ķimeņu un linsēklu. Citā traukā sajauc pienu, paniņas, eļļu, medu un visu maisi, līdz medus ir izkusis. Visu lej virsū miltu masai un kārtīgi samaisi.
3
Liec mīklu sagatavotajā cepamformā, pārkaisi ar atlikušajām sēklām, viegli piespied un liec cepties.
4
Gatavs, ja koka skaliņš, iedurts viducī un izvilkts, ir sauss – tas būs aptuveni pēc 1 stundas un 5 minūtēm. Ļauj, lai 20 minūtes maize padziest formā, tad izņem, uzliec uz restītēm, lai atdziest pavisam. Maize, glabāta istabas temperatūrā, būs svaiga aptuveni nedēļu, ja sasaldēsi, – mēnesi.

Pievienot komentāru

Konditoreja