Konditoreja
2020. gada 9. jūnijā, 10:00

Gardā sēklu maize

Vēl viena versija par vienkārši pagatavojamu sēklu maizi, šoreiz izmantojot pienu, paniņas un cepampulveri.

Pagatavošana

80 min
1

Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180 grādiem. Izoderē ar cepampapīru taisnstūra skārda cepamformu (atstāj rezervīti augšmalā!) un to iesmērē ar eļļu.

2

Lielā bļodā sajauc miltus, cepampulveri, sodu, sāli, pa pusglāzei saulespuķu un sezama sēklu, pa 2 tējkarotēm ķimeņu un linsēklu. Citā traukā sajauc pienu, paniņas, eļļu, medu un visu maisi, līdz medus ir izkusis. Visu lej virsū miltu masai un kārtīgi samaisi.

3

Liec mīklu sagatavotajā cepamformā, pārkaisi ar atlikušajām sēklām, viegli piespied un liec cepties.

4

Gatavs, ja koka skaliņš, iedurts viducī un izvilkts, ir sauss – tas būs aptuveni pēc 1 stundas un 5 minūtēm. Ļauj, lai 20 minūtes maize padziest formā, tad izņem, uzliec uz restītēm, lai atdziest pavisam. Maize, glabāta istabas temperatūrā, būs svaiga aptuveni nedēļu, ja sasaldēsi, – mēnesi.