
Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180 grādiem. Izoderē ar cepampapīru taisnstūra skārda cepamformu (atstāj rezervīti augšmalā!) un to iesmērē ar eļļu.
Lielā bļodā sajauc miltus, cepampulveri, sodu, sāli, pa pusglāzei saulespuķu un sezama sēklu, pa 2 tējkarotēm ķimeņu un linsēklu. Citā traukā sajauc pienu, paniņas, eļļu, medu un visu maisi, līdz medus ir izkusis. Visu lej virsū miltu masai un kārtīgi samaisi.
Liec mīklu sagatavotajā cepamformā, pārkaisi ar atlikušajām sēklām, viegli piespied un liec cepties.
Gatavs, ja koka skaliņš, iedurts viducī un izvilkts, ir sauss – tas būs aptuveni pēc 1 stundas un 5 minūtēm. Ļauj, lai 20 minūtes maize padziest formā, tad izņem, uzliec uz restītēm, lai atdziest pavisam. Maize, glabāta istabas temperatūrā, būs svaiga aptuveni nedēļu, ja sasaldēsi, – mēnesi.