sestdiena, 27. aprīlis
Shutterstock

Saldā kartupeļa, avokado un fetas mafins

Sastāvdaļas
  • 1 batāte (aptuveni 200 g), cepta
  • 1 liels avokado
  • 100 g maltu mandeļu
  • 100 g smalku kukurūzas putraimu
  • 100 ml piena
  • 3 lielas olas
  • 80 ml kļavu sīrupa
  • 50 g fetas, sadrupinātas
  • 2 ēdk. dažādu sēklu
  • 1 ½ tējk. cepampulvera
  • 1 tējk. sodas
  • ¼ tējk. paprikas pulvera (saldā)
  • ¼ tējk. sāls
  • eļļa ar neitrālu garšu un aromātu – pāršļakstīšanai
Saldais kartupelis jeb batāte ir viens no pēdējā laikā visvairāk slavētajiem superproduktiem – vēža šūnu apkarotāja bēta karotīna un citu karotinoīdu avots, bagāts ar B6, C, D vitamīniem, dzelzi, magniju, kāliju. Turklāt tas ir salds, proti, dabīgais cukurs mūsu organismam nodrošina enerģiju. P.s. Visvienkāršākais veids, kā ātri tikt pie saldā kartupeļa mīkstuma, ir izcept to mikroviļņu krāsnī (ieliec atbilstīgā traukā, pārklāj ar pārtikas plēvi, cep 8 minūtes, atdzesē, nomizo).

Pagatavošana 9 porcijas

1
Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180 grādiem. Ietauko mafina trauciņu cepamplāti, ieliec tajā papīra čaulītes.
2
Cepto batāti sadali 4 daļās, vienu sagriez mazākos gabaliņos un noliec malā. Pārējo kopā ar avokado, mandeļu miltiem, kukurūzas putraimiem, kļavu sīrupu, olām, cepampulveri, sodu, pienu un ¼ tējk. sāls liec blendera traukā un sastrādā viendabīgā un maigā masā.
3
Masu sadali pa mafinu trauciņiem. Katra virsiņu pārkaisi ar pāri palikušajiem saldā kartupeļa gabaliņiem, fetu, sēklām un paprikas pulveri. Liec cepeškrāsnī un cep 22 minūtes, līdz mafini ir pieņēmušies apjomos un kļuvuši brūni. To, vai gatavs, pārbaudi, iedurot koka skaliņu mafina viducī, – izvelkot, tam jābūt sausam.
4
Izceptos mafinus 5 minūtes padzesē cepamplātē, tad izņem un ļauj, lai atdziest uz restītēm. Ja glabāsi noslēgtā traukā, būs svaigi trīs dienas.

Pievienot komentāru

Konditoreja