
foto: Shutterstock
Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180 grādiem. Ietauko mafina trauciņu cepamplāti, ieliec tajā papīra čaulītes.
Cepto batāti sadali 4 daļās, vienu sagriez mazākos gabaliņos un noliec malā. Pārējo kopā ar avokado, mandeļu miltiem, kukurūzas putraimiem, kļavu sīrupu, olām, cepampulveri, sodu, pienu un ¼ tējk. sāls liec blendera traukā un sastrādā viendabīgā un maigā masā.
Masu sadali pa mafinu trauciņiem. Katra virsiņu pārkaisi ar pāri palikušajiem saldā kartupeļa gabaliņiem, fetu, sēklām un paprikas pulveri. Liec cepeškrāsnī un cep 22 minūtes, līdz mafini ir pieņēmušies apjomos un kļuvuši brūni. To, vai gatavs, pārbaudi, iedurot koka skaliņu mafina viducī, – izvelkot, tam jābūt sausam.
Izceptos mafinus 5 minūtes padzesē cepamplātē, tad izņem un ļauj, lai atdziest uz restītēm. Ja glabāsi noslēgtā traukā, būs svaigi trīs dienas.