Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
Shutterstock

Lazdu riekstu un ingvera kūka

Sastāvdaļas
  • 200 g lazdu riekstu, maltu
  • 50 g polentas (kukurūzas miltu)
  • 50 g miltu
  • 100 g sviesta, mīksta
  • 200 g cukura
  • 3 olas
  • 100 g svaiga ingvera, smalki rīvēta
  • 8 ēdk. olīveļļas
  • 1 tējk. cepamā pulvera
  • vaniļas saldējums – piedevās
Viegli pagatavojama kūka ar Ziemassvētku garšu – šoreiz nepierastā salikumā: svaigs ingvers un viegli grauzdēti lazdu rieksti. Izskatā necila – raupji brūna, taču to var labot ar vaniļas saldējuma bumbu. Lieliska silta, taču vēl lieliskāka vismaz dienu nobriedusi, jo tad ingvera asumiņš, kas pārsteidz nepieredzējušu kūkotāju, pārtapis bagātīgā garšu buķetē.

Pagatavošana

1
Uzkarsē cepeškrāsni līdz 160 grādiem. Ietauko un pēc tam viegli izkaisi ar polentu cepamo formu (ideāla 23 cm diametrā). Lielā bļodā iesijā miltus, pievieno riekstus, polentu un cepamo pulveri. Visu caurjauc ar sviestu, eļļu un ingveru.
2
Lielā bļodā iesijā miltus, pievieno riekstus, polentu un cepamo pulveri. Visu caurjauc ar sviestu, eļļu un ingveru.
3
Citā bļodā olas un cukuru sakul līdz stingrām putām un rūpīgi to iecilā riekstu–ingvera–miltu masā. Jauc un maisi, līdz mīkla ir viendabīga un plūstoša.
4
Lej to cepamajā formā un liec krāsnī uz 50 minūtēm. Gatavību pārbaudi ar koka skaliņu – iedurot kūkas viducī, tam jābūt mitram. Izņem no krāsns, ļauj pusstundu dzist un pasniedz ar saldējuma bumbu pie sāniem.

Pievienot komentāru

Konditoreja