foto: Shutterstock
Konditoreja
2021. gada 30. novembrī, 12:00

Lazdu riekstu un ingvera kūka

Viegli pagatavojama kūka ar Ziemassvētku garšu – šoreiz nepierastā salikumā: svaigs ingvers un viegli grauzdēti lazdu rieksti. Izskatā necila – raupji brūna, taču to var labot ar vaniļas saldējuma bumbu. Lieliska silta, taču vēl lieliskāka vismaz dienu nobriedusi, jo tad ingvera asumiņš, kas pārsteidz nepieredzējušu kūkotāju, pārtapis bagātīgā garšu buķetē.

Pagatavošana

75 min
1

Uzkarsē cepeškrāsni līdz 160 grādiem. Ietauko un pēc tam viegli izkaisi ar polentu cepamo formu (ideāla 23 cm diametrā). Lielā bļodā iesijā miltus, pievieno riekstus, polentu un cepamo pulveri. Visu caurjauc ar sviestu, eļļu un ingveru.

2

Lielā bļodā iesijā miltus, pievieno riekstus, polentu un cepamo pulveri. Visu caurjauc ar sviestu, eļļu un ingveru.

3

Citā bļodā olas un cukuru sakul līdz stingrām putām un rūpīgi to iecilā riekstu–ingvera–miltu masā. Jauc un maisi, līdz mīkla ir viendabīga un plūstoša.

4

Lej to cepamajā formā un liec krāsnī uz 50 minūtēm. Gatavību pārbaudi ar koka skaliņu – iedurot kūkas viducī, tam jābūt mitram. Izņem no krāsns, ļauj pusstundu dzist un pasniedz ar saldējuma bumbu pie sāniem.