foto: Shutterstock
Raugu iedrupini krūzītē un samaisi ar 1 ēdamkaroti cukura. Ļauj, lai tas izkūst.
Miksera bļodā ieber miltus. Pienu un ūdeni ielej mazā katliņā un uzsildi remdenu – ne vairāk kā līdz 40 grādiem! Pievieno miltiem un ar āķi samaisi mīklā. Pievieno atdzīvināto raugu un mīci aptuveni 5 minūtes. Tad pievieno atlikušo cukuru, sāli, sviestu un eļļu. Visu mīci vēl aptuveni 10 minūtes – līdz mīkla kļuvusi gludena un spīdīga. Pārsedz ar dvielīti un siltā vietā ļauj rūgt aptuveni 40 minūtes.
Kamēr rūgst mīkla, pildījumam sagriez cūkas krūtiņu sīkos kubiņos. Ja nepieciešams, pievieno mazliet sāls un maltu piparu. Daudzās mājās pildījuma gaļai pievieno arī smalki kapātus sīpolus un arī ķimenes. No uzrūgušās mīklas un pildījuma, izmantojot savu mīļāko metodi, veido pīrādziņus un liec uz cepamplāts. Pīrādziņus siltā vietā aptuveni pusstundu vēlreiz uzraudzē.
Uzkarsē cepeškrāsni līdz 200 grādiem. Pīrādziņus pārzied ar sakultu olu, kam pievienota ēdamkarote piena. Cep aptuveni 15 minūtes – līdz tie kļūst zeltaini brūni un brīnišķīgi smaržo pēc svētkiem.