Maizes nūjiņas
Sastāvdaļas
- 500 g miltu
- 7 g sausā rauga
- 300 ml remdena ūdens
- 2 tējk. sāls
- 1 tējk. pūdercukura
- 4 ēdk. eļļas
- 2 ēdk. smalki sagriezta rozmarīna vai timiāna
Maizes nūjiņas ir lieliska uzkoda pie krēmīgas biezzupas. Tās var pasniegt arī ar uzkodām, labi iederēsies asie sieri un dažādi ievārījumi.
Pagatavošana
1
Bļodā samaisi miltus, sāli, cukuru un raugu, pievieno eļļu un ūdeni. Samaisi. Sākumā ar karoti, tad maigi samīci ar rokām. Mīklai jābūt biezai un elastīgai.
2
Liec mīklu ieeļļotā bļodā, pievieno zaļumus. Pārklāj ar dvieli un atstāj uz stundu siltumā uzrūgt.
3
Mīklu samīci un izklāj uz līdzenas virsmas. Izgludini vienmērīgā formā un ar asu nazi sagriez 2 cm biezās strēmelēs. Katru strēmeli savirpini, lai tā iegūst apaļu formu. Atstāj uz 20 minūtēm.
4
Uzsildi cepeškrāsni uz 200 grādiem, ar otiņas palīdzību apsmērē katru nūjiņu ar eļļu un liec cepties 14-15 minūtes.