foto: Shutterstock
Konditoreja
2022. gada 21. janvārī, 14:00

Maizes nūjiņas

Maizes nūjiņas ir lieliska uzkoda pie krēmīgas biezzupas. Tās var pasniegt arī ar uzkodām, labi iederēsies asie sieri un dažādi ievārījumi.

Pagatavošana

1

Bļodā samaisi miltus, sāli, cukuru un raugu, pievieno eļļu un ūdeni. Samaisi. Sākumā ar karoti, tad maigi samīci ar rokām. Mīklai jābūt biezai un elastīgai.

2

Liec mīklu ieeļļotā bļodā, pievieno zaļumus. Pārklāj ar dvieli un atstāj uz stundu siltumā uzrūgt.

3

Mīklu samīci un izklāj uz līdzenas virsmas. Izgludini vienmērīgā formā un ar asu nazi sagriez 2 cm biezās strēmelēs. Katru strēmeli savirpini, lai tā iegūst apaļu formu. Atstāj uz 20 minūtēm.

4

Uzsildi cepeškrāsni uz 200 grādiem, ar otiņas palīdzību apsmērē katru nūjiņu ar eļļu un liec cepties 14-15 minūtes.