Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
Shutterstock

Burkānu kūka ar siera krēmu

Sastāvdaļas
  • 100 g brūnā cukura
  • 100 g sijātu miltu
  • 100 g pekanriekstu, smalki sakapātu
  • 75 g rīvētu burkānu
  • 2 olas
  • 5 ēdk. saulespuķu eļļa
  • ½ tējk. cepamā pulvera
  • ¼ tējk. sodas
  • ½ tējk. kanēļa
  • ¼ tējk. ingvera pulvera
  • Miza no ½ apelsīna
  • Kūkas virskārtai
  • 500 g krēmsiera
  • 200 ml saldā krējuma
  • 150 g pūdercukura
  • 1 tējk. kanēļa
  • ½ tējk. ingvera pulvera
  • 1 tējk. vaniļas ekstrakta
  • Miza no 1 apelsīna
Šāda kūka ir lielisks deserts rudenī. Burkānu saldums, Ziemassvētku garšvielu atblāzma, siera kūkas “jumtiņš”. Neskatoties uz garo sastāvdaļu sarakstu, to ir viegli pagatavot.

Pagatavošana 10 porcijas

1
Uzsildi krāsni uz 180 grādiem, šai receptei piemērota būs kūku forma 20 cm diametrā, ko izklāj ar cepamo papīru.
2
Bļodā sajauc brūno cukuru, olas, eļļu un rūpīgi samaisi. Pievieno miltus, cepamo pulveri, sodu un garšvielas. Samaisi. Nomizo apelsīnu, sarīvē burkānus, sasmalcini riekstus. Pievieno apelsīna miziņas, rīvētos burkānus un apmēram pusi riekstu mīklai. Visu samaisi.
3
Liec cepties apmēram 30-40 minūtes, līdz virskārta kļuvusi brūna un cieta.
4
Izņem no krāsns un ļauj atdzist istabas temperatūrā. Kad kūka atdzisusi, izņem to no pannas, noņem cepamo papīru un liec atpakaļ pannā.
5
Virskārtai: ar mikseri samaisi krēmsieru, pūdercukuru, garšvielas, apelsīna miziņas, vaniļas ekstraktu viendabīgā masā. Pievieno saldo krējumu un turpini kult līdz izveidojas krēmīga un vienmērīga masa.
6
Masu ar karoti pārliec uz atdzesētās burkānkūkas. Ļauj atdzist ledusskapī vismaz 4 stundas.
7
Izņemot no ledusskapja, izņem kūku no pannas, pielīdzini maliņas ar nazi. Pārber ar pāri palikušajiem pekanriekstiem.

Pievienot komentāru

Konditoreja