foto: Pixabay.com
Uzkarsē cepeškrāsni uz 180 grādiem. Sajauc musli ar pūdercukuru. Liec uz plāts 8 metāla riņķīšus vai cepumu formiņas un iepresē tajos musli. Cep 15 minūtes, līdz cepumi nedaudz apbrūnējuši. Atdzesē, pirms noņem riņķīšus, silti cepumi var neturēties kopā.
Kamēr cepas cepumi, karamelizē augļus. Iztīri ābolus un bumbierus, bet nemizo tos. Sagriez tos daiviņās. Uz cepamās pannas ber cukuru, pielej 1 ēdk. ūdens un karsē, līdz karamele dzintaraini zeltaina. Pievieno sviestu, kanēli un kardamonu – rīkojies ātri, cukurs var sadegt, ja tūļāsies. Liec karamelē augļus un, apgrozot tos, cepini, lai tie nedaudz caurspīdīgi un zeltaini.
Pasniedz, liekot uz šķīvja 1 vai 2 cepumus un papildinot ar augļiem un radušos sīrupu. Ja vēlies, pievieno putukrējuma karoti vai bumbiņu saldējuma.