foto: Pixabay.com
Konditoreja
2023. gada 14. janvārī, 10:00

Karamelizēti augļi ar pārslu cepumu

Labāk izvēlēties stingrus, ne pārgatavojušos augļus; tad tie karamelizējoties labāk saglabās formu.

Pagatavošana

40 min4 porcijas
1

Uzkarsē cepeškrāsni uz 180 grādiem. Sajauc musli ar pūdercukuru. Liec uz plāts 8 metāla riņķīšus vai cepumu formiņas un iepresē tajos musli. Cep 15 minūtes, līdz cepumi nedaudz apbrūnējuši. Atdzesē, pirms noņem riņķīšus, silti cepumi var neturēties kopā.

2

Kamēr cepas cepumi, karamelizē augļus. Iztīri ābolus un bumbierus, bet nemizo tos. Sagriez tos daiviņās. Uz cepamās pannas ber cukuru, pielej 1 ēdk. ūdens un karsē, līdz karamele dzintaraini zeltaina. Pievieno sviestu, kanēli un kardamonu – rīkojies ātri, cukurs var sadegt, ja tūļāsies. Liec karamelē augļus un, apgrozot tos, cepini, lai tie nedaudz caurspīdīgi un zeltaini.

3

Pasniedz, liekot uz šķīvja 1 vai 2 cepumus un papildinot ar augļiem un radušos sīrupu. Ja vēlies, pievieno putukrējuma karoti vai bumbiņu saldējuma.