Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
Pixabay.com

Karamelizēti augļi ar pārslu cepumu

Sastāvdaļas
  • 200 g musli
  • 2 āboli
  • 2 bumbieri
  • 100 g cukura
  • 50 g pūdercukura
  • 1 ēdk. ar kaudzi sviesta
  • šķipsna kanēļa
  • šķipsna malta kardamona
Labāk izvēlēties stingrus, ne pārgatavojušos augļus; tad tie karamelizējoties labāk saglabās formu.

Pagatavošana 4 porcijas

1
Uzkarsē cepeškrāsni uz 180 grādiem. Sajauc musli ar pūdercukuru. Liec uz plāts 8 metāla riņķīšus vai cepumu formiņas un iepresē tajos musli. Cep 15 minūtes, līdz cepumi nedaudz apbrūnējuši. Atdzesē, pirms noņem riņķīšus, silti cepumi var neturēties kopā.
2
Kamēr cepas cepumi, karamelizē augļus. Iztīri ābolus un bumbierus, bet nemizo tos. Sagriez tos daiviņās. Uz cepamās pannas ber cukuru, pielej 1 ēdk. ūdens un karsē, līdz karamele dzintaraini zeltaina. Pievieno sviestu, kanēli un kardamonu – rīkojies ātri, cukurs var sadegt, ja tūļāsies. Liec karamelē augļus un, apgrozot tos, cepini, lai tie nedaudz caurspīdīgi un zeltaini.
3
Pasniedz, liekot uz šķīvja 1 vai 2 cepumus un papildinot ar augļiem un radušos sīrupu. Ja vēlies, pievieno putukrējuma karoti vai bumbiņu saldējuma.

Pievienot komentāru

Konditoreja