Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv

Tomāti želejā

Sastāvdaļas
  • stingri tomāti
  • mizoti sīpoli
  • 3 ēdk. želatīna
  • 150 ml 9% galda etiķa
  • 850 ml ūdens
  • 1½ ēdk. sāls
  • 3½ ēdk. cukura
  • sakapātas dilles
  • 3–4 lauru lapas
  • 10 smaržīgie pipari
  • 10 melnie pipari
Viena no stabilākajām konservēšanas tradīcijām! Ēdami kā ziemas salāti vai arī lieliski iederēsies uz aukstā galda.

Pagatavošana

1
Želatīnu uzbriedina aukstā ūdenī. Katlā lej etiķi un ūdeni, pieber sāli, cukuru, dilles un piparus. Uzvāra un pievieno uzbriedinātu želatīnu. Maisa, līdz želatīns izšķīdis. Dotā marinādes daudzuma pietiks 3–4 puslitra burciņām – atkarīgs no tā, cik blīvi saliksi dārzeņus.
2
Dārzeņus sagriez ripās un pamīšus kārto burciņās. Uzlej marinādi tā, lai tā nosegtu dārzeņus. Katrā burkā ieliec pa lauru lapai. Burciņas sterilizē 15 minūtes 85 °C. Burkas aizvāko un novieto vēsumā, lai želeja sarecētu.

Pievienot komentāru

Konditoreja