Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
Shutterstock

Šokolādes lavas kēksiņi

Sastāvdaļas
  • 100 g sviesta
  • 125 g šokolādes
  • 30 g miltu
  • 50 g cukura
  • 3 olas
  • rīvēta apelsīna miziņa
  • šļaksts Grand Marnier liķiera
  • kakao pulveris
  • mīksts sviests formiņu oderēšanai
Māca ēst gatavošanas entuziaste Daiga Klipa un žurnāls "100 Labi Padomi". Ātri, vienkārši pagatavojams un, galvenais, garšīgs našķis šokolādes mīļotājiem.

Pagatavošana 6 porcijas

1
Ūdens peldē izkausē un samaisa sviestu un šokolādi.
2
Viegli saputo olas ar cukuru un šajā jaukumā ieputina miltus. Samaisa.
3
Šokolādes masu iemaisa miltu un olu jaukumā, pievieno apelsīna miziņu un liķieri, sajauc.
4
Ar sviestu iesmērē formiņas, tajās iesijā kakao pulveri, pilda šokolādes mīklas masu un līdz 180 grādiem uzkarsētā cepeškrāsnī cep aptuveni 10 minūtes. Ideālā gatavā kēksiņa forma – pārplēšot, no viduča izplūst karsta šokolādīga lava. 

Pievienot komentāru

Konditoreja