Šokolādes lavas kēksiņi
Sastāvdaļas
- 100 g sviesta
- 125 g šokolādes
- 30 g miltu
- 50 g cukura
- 3 olas
- rīvēta apelsīna miziņa
- šļaksts Grand Marnier liķiera
- kakao pulveris
- mīksts sviests formiņu oderēšanai
Māca ēst gatavošanas entuziaste Daiga Klipa un žurnāls "100 Labi Padomi". Ātri, vienkārši pagatavojams un, galvenais, garšīgs našķis šokolādes mīļotājiem.
Pagatavošana 6 porcijas
1
Ūdens peldē izkausē un samaisa sviestu un šokolādi.
2
Viegli saputo olas ar cukuru un šajā jaukumā ieputina miltus. Samaisa.
3
Šokolādes masu iemaisa miltu un olu jaukumā, pievieno apelsīna miziņu un liķieri, sajauc.
4
Ar sviestu iesmērē formiņas, tajās iesijā kakao pulveri, pilda šokolādes mīklas masu un līdz 180 grādiem uzkarsētā cepeškrāsnī cep aptuveni 10 minūtes. Ideālā gatavā kēksiņa forma – pārplēšot, no viduča izplūst karsta šokolādīga lava.