foto: Shutterstock
Konditoreja
2021. gada 23. oktobrī, 10:00

Šokolādes lavas kēksiņi

Māca ēst gatavošanas entuziaste Daiga Klipa un žurnāls "100 Labi Padomi". Ātri, vienkārši pagatavojams un, galvenais, garšīgs našķis šokolādes mīļotājiem.

Pagatavošana

30 min6 porcijas
1

Ūdens peldē izkausē un samaisa sviestu un šokolādi.

2

Viegli saputo olas ar cukuru un šajā jaukumā ieputina miltus. Samaisa.

3

Šokolādes masu iemaisa miltu un olu jaukumā, pievieno apelsīna miziņu un liķieri, sajauc.

4

Ar sviestu iesmērē formiņas, tajās iesijā kakao pulveri, pilda šokolādes mīklas masu un līdz 180 grādiem uzkarsētā cepeškrāsnī cep aptuveni 10 minūtes. Ideālā gatavā kēksiņa forma – pārplēšot, no viduča izplūst karsta šokolādīga lava.