Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
Publicitātes foto

Mīkstās iesala piparkūkas ar apelsīnu miziņu

Sastāvdaļas
  • 650 g kviešu miltu
  • 250 g iesala ekstrakta
  • 200 g sviesta
  • 150 g tumši brūnā cukura
  • 40-50 g piparkūku garšvielu
  • 1 ola
  • 50 g rīvētas apelsīna miziņas
  • 30 g cepamā pulvera
  • šķipsniņa sāls
  • mandeles dekorēšanai
Vieni dod priekšroku trauslām un kraukšķīgām piparkūkām, kas viegli drūp un atstāj visapkārt smaržīgas drupačas. Citiem visgardākās šķiet mīkstās un pufīgās, kas vairāk atgādina prjaņikus. Ja tavējās ir pufīgās piparkūkas, šī viegli pagatavojamā piparkūku mīklas recepte būs domāta tieši tev.

Pagatavošana

1
Katliņā izkausē sviestu, tam pievieno iesala ekstraktu, cukuru un sāli. Masu maisot, karsē, līdz cukurs ir izkusis, tad pievieno piparkūku garšvielas un apelsīna miziņu.
2
Katliņa saturu atdzesē apmēram 15 minūtes, tad tajā iemaisa olu un cepamo pulveri. Pievieno pusi no miltiem, masu kārtīgi sajauc, tad pievieno atlikušos miltus un mīklu samīca ar rokām. Liek ledusskapī un atdzesē apmēram stundu.
3
Mīklu izrullē 0,5 cm biezu, ar formiņām veido piparkūkas. Kārto uz cepamās plātnes, katrā piparkūkā iespiež vienu mandeli. Gatavo 180°C sakarsētā cepeškrāsnī 8 minūtes.

Pievienot komentāru

Konditoreja