foto: Pexels.com
Konditoreja
2021. gada 9. aprīlī, 14:00

Bezglutēna virtuļi

Jums garšo virtuļi, bet parasti no tiem atsakāties, jo tos gatavo lielā eļļas daudzumā?! Tad šī recepte ir domāta tieši jums! Nekādas eļļas! Un iztiksim arī bez glutēna! Pagatavo šos virtuļus un uzcienā savus draugus!

Pagatavošana

50 min16 porcijas
1

Cepeškrāsni uzkarsē līdz 180 grādiem.

2

Miltus sajauc ar cukuru un cepamo pulveri. Pienu sajauc ar eļļu un olu. Sajauc abas masas kopā un kārtīgi samaisa, līdz masa kļūst viendabīga. Mīklu pārliek konditorejas maisā un ar tā palīdzību piepilda virtuļu formas līdz pusei. Cep 12 - 15 min. Virtuļus pilnībā atdzesē.

3

Gatavo glazūru. Pūdercukuru sadala divās daļās un ieber bļodiņās. Katrā bļodiņā peivieno pa 1 ēd.k. piena un pa 1/2 tējk. vanilīna cukura. Pēc nepieciešamības pielej vēl pienu un maisa, līdz masa kļūst pašķidra. Tad, atbilstoši instrukcijai uz iepakojuma, pievieno pārtikas krāsu. Glazūras gatavošanai var piena vietā izmantot citrona sulu - tad glzaūra būs saldskāba un patīkami smaržos pēc citroniem.

4

Dekorē virtuļus. Virtuli līdz pusei iemērc glazūrā, pārkaisa ar dekoriem un noliek sacietēt uz 10 min.