Konditoreja
2016. gada 21. decembrī, 05:44

Tomasa kēkss

21. decembrī, svētā Tomasa dienā, tika cepta žāvētu augļu maize. Senāk šādu maizi precībukāri puiši sūtīja savām izredzētajām. Ja meitene pieņēma, tad to varēja uzskatīt par atzīšanos mīlestībā. Izmēģiniet!

Pagatavošana

55 min22 porcijas
1

Cukuru uzputo ar olām un garšvielām. Pievieno krējumu un samaisa. Pievieno miltus, cepamo pulveri un samaisa vēlreiz. Pašās beigās iecilā sukādes un izkausētu sviestu.

2

Cepamo formu iesmērē ar sviestu un pārlej mīklu. Cep 40 min. 180 grādos. Gatavību pārbauda ar koka irbulīti.

3

Keksu atdzesē un pārkaisa ar pūdercukuru.