Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv

Konjaka gredzeni

Sastāvdaļas
  • 135g sviests
  • 60g cukurs
  • 210g milti
  • 2 ēd.k. konjaks
  • Glazūrai:
  • 65g pūdercukurs
  • 2 ēd.k. svaigi spiesta apelsīnu vai citronu sula
13. decembris ir svētās mocekles Lūcijas diena. Skandināvijā, īpaši Zviedrijā, Lūcijas dienu dēvē par mātes nakti. Lūcija ir gaismas nesēja. Tumšie ziemas vakari, liekas, pastiprināja šīs dienas nozīmīgumu. Tādēl vēl mūsdienās dažās ģimenēs saglabājusies tradīcija šajā dienā ietērpt neprecēto meitu par līgavu. Uz galvas kā simbolu tā nes degošu sveču vainagu. Rīta agrumā garā, baltā naktskreklā viņa ienāk guļamsitabā ar brokastu paplāti rokās. Tā viņa ienes nedaudz gaismas ziemas tumsībā, vienlaikus palutinot savus ģimenes locekļus ar gardām brokastīm. Saldas, iegarenas maizītes, kūkas ar garšvielām vai konjaka gredzeni ir iecienīti cepumi Lūcijas dienā.

Pagatavošana 10 porcijas

1
Sviestu, cukuru, miltus un konjaku labi samaisa līdz veidojas gluda viendabīga mīkla. Mīklu izrullē uz cepamā papīra apm. 1cm biezā kārtā un novieto aukstā vietā uz 30 min. No mīklas izgriež gredzenus, pārliek uz cepešpannas un cep 10-12 min. 180 grādos. Cepumus izņem un pilnībā atdzesē.
2
Gatavo glazūru. Pūdercukuru sajauc ar citrona vai apelsīna sulu. Šajā glazūrā iemērc cepumu - var tikai vienu sānu, var tikai augšu. Cepumus 30 min. apžāvē uz dēlīša vai restēm.

Pievienot komentāru

Konditoreja