Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
Shutterstock.com

Ābolu un kanēļa drupaču kūka

Sastāvdaļas
  • 2 gl. milti
  • 1,5 gl. cukurs
  • 3 olas
  • 200g. mīksts sviests
  • 5 liei āboli
  • 100g rozīnes
  • 1 tējk. vaniļas cukura
  • 1 tējk. cepampulveris
  • 1-2 tējk. kanēlis
Ja virtuvē skumst daži āboli un garšvielu plauktā atrodams kanēlis, noteikti pagatavojiet šo kūku!

Pagatavošana 6 porcijas

1
Mīklai atdalīt olu dzeltenumus no baltumiem. Dzeltenumus sakult ar 3/4 gl. cukura un vaniļas cukuru. Pievienot sviestu un visu sajaukt. Pakāpeniski pievienot izsijātus miltus ar cepamo pulveri. Visu kopā kārtīgi samīcīt. No mīklas atdalīt aptuveni piekto daļu, ietīt plēvē un ielikt saldētavā uz 15-20 min. Pārējai mīklai pievenot rozīnes un mīklu izrullēt uz paplātes aptuveni 0,5cm biezā kārtā.
2
Olu baltumus sakult kopā ar atlikušo cukuru stingrās putās. Ābolus nomizot un sarīvēt uz rupjās rīves vai sagriezt šķēlītēs.
3
Uz izrullētās mīklas vispirms sakārtot ābolus, pārbērt ar kanēli un pa virsu izsmērēt olu baltumus. No saldētavas izņemt mīklu un uz dārzēnu rīves sarīvēt drupačās pa virsu kūkai. Ielikt cepešpannu sakarsētā krāsnī un cept 200 grādos aptuveni 30 min.

Pievienot komentāru

Konditoreja