Siera radziņi
Sastāvdaļas
- 2,5 gl miltu
- 1 tējk. dzeramās sodas
- 1 tējk sāls
- 1 tējk. dzeramās sodas
- 200g cietais siers
- 1 ola apsmērēšanai
Šī ir sena un pārbaudīta recepte. Šajā receptē ir ļoti būtiska pagatavošanas secība. Ja to mainīt, rezultāts krietni atšķirsies no iecerētā!
Pagatavošana
1
Miltus izsijāt bļodā kopā ar sāli un dzeramo
sodu.
2
Sviestu izkausēt. Pievienot krējumu un visu
sajaukt. Šo masu pārliet bļodā ar miltiem un
iejaukt mīklu, pēc nepieciešamības pievienojot
vēl miltus. Mīcīt tik ilgi, kamēr veidojās
mīksta mīkla un no viņas var uztaisīt bumbu. Mīklu atstāt atpūsties uz 30 min.
3
Miklu izrullēt (lai būtu vieglāk, var sadalīt 4-5 daļās) un sagriezt trīsstūrīšos. Uz resnāka
gala liek pildījumu, uzlocīt galiņus un
sarullēt. Apsmērēt ar olu un cept cepeškrāsnī līdz garoziņa ir viegli brūna.