Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
A fresh berry tart on white background, selective focus

Cepumu-dateļu groziņi ar jogurta pildījumu

Sastāvdaļas
  • Groziņiem:
  • 130g dateles bez kauliņiem
  • 125g X-tra graudu cepumi Marie
  • 2 ēd.k. vīģu sīrups (var aizstāt ar medu)
  • 125g Rainbow vājpiena biezpiens bez piedevām
  • Pildījumam:
  • 250g Gefilus vīnogu-zaļās tējas jogurts
  • 1 ēd.k. želatīns
  • ogas vai augļi dekoram
Dateles ir bagātas arī ar šķiedrvielām, gan šķīstošajām, gan nešķīstošajām,tajās ir vitamīni, minerālvielas,kā arī vairāk nekā 20 veidu dažādas aminoskābes. Un galvenais, ēdienam dateles piešķir īpašu, saldi - rūgtenu toni.

Pagatavošana 6 porcijas

1
Dateles sasmalcināt blenderī ar sīrupu vai medu. Pievienot cepumus, biezpienu un sasmalcināt vēlreiz. Masai jāsasniedz "plastelīna" konsistenci, taču lai tā nelīp pie rokām. Masu ieklāt formiņās un izlīdzināt.
2
Želatīnu uzbriedināt, izkausēt un pievienot jogurtam. Sagatavotajās formiņās pa virsu mīklai ielej jogurtu un liek ledusskapī, lai jogurts sastingst.
3
Groziņus izņemt no formiņām un izdekorēt ar augļu šķēlītēm vai ogām.

Bon appetit!

Pievienot komentāru

Konditoreja