foto: Shutterstock
Mīklu atkausēt. Uzkarsēt krāsni līdz 180 grādiem.
Sarīvēt sieru pēc iespējas smalkāk, lai pēc tam standziņu veidošanas process būtu vieglāks. Sieram pievieno 1 tējkaroti ķimenes un mazliet sāls (bez sāls var arī iztikt).
Kad mīkla mazliet atlaidusies, to izrullē nedaudz plānāku, pārziež ar sakultu olu un liek virsū sieru, ar karotīti vai mīklas rulli kārtīgi piespiežot to, lai nebirst nost. Tad mīklu sagriež ~2cm platās sloksnītēs. Ņem pa viena sloksnītei un katru, turot abus galus, savirpina, lai veidotos tāda kā spirālīte.
Cepešpannu izklāt ar cepamo papīru un cep 10-12min līdz mīkla smuki uzpūtusies un siers kļuvis zeltaini brūns. Izņem ārā un atdzesē.
Mūsu izmaiņas. Mēs palielinājām siera daudzumu, jo mums ļoti-ļoti garšo siers. Un pa cik ķimenes ir nedaudz savdabīga garšviela un tā ne visiem garšo, tad mēs ķimenes nepievienojām.