foto: Shutterstock
Konditoreja
2022. gada 2. jūlijā, 14:00

Siera standziņas

Vēlaties iepriecināt mazo gardēdi? Piedāvājiet siera standziņas. Taču ne tikai nogaršot, bet arī pagatavot. Šī recepte patiešām ir vienkārši pagatavojama.

Pagatavošana

30 min
1

Mīklu atkausēt. Uzkarsēt krāsni līdz 180 grādiem.

2

Sarīvēt sieru pēc iespējas smalkāk, lai pēc tam standziņu veidošanas process būtu vieglāks. Sieram pievieno 1 tējkaroti ķimenes un mazliet sāls (bez sāls var arī iztikt).

3

Kad mīkla mazliet atlaidusies, to izrullē nedaudz plānāku, pārziež ar sakultu olu un liek virsū sieru, ar karotīti vai mīklas rulli kārtīgi piespiežot to, lai nebirst nost. Tad mīklu sagriež ~2cm platās sloksnītēs. Ņem pa viena sloksnītei un katru, turot abus galus, savirpina, lai veidotos tāda kā spirālīte.

4

Cepešpannu izklāt ar cepamo papīru un cep 10-12min līdz mīkla smuki uzpūtusies un siers kļuvis zeltaini brūns. Izņem ārā un atdzesē.

5

Mūsu izmaiņas. Mēs palielinājām siera daudzumu, jo mums ļoti-ļoti garšo siers. Un pa cik ķimenes ir nedaudz savdabīga garšviela un tā ne visiem garšo, tad mēs ķimenes nepievienojām.