Cantuccini almond biscuits in cup, selective focus
Cantuccini almond biscuits in cup, selective focus
Konditoreja
2014. gada 26. martā, 19:14

Kantučini

Kantučini (cantuccini) - mazi cepumiņi, kas izplatīti Toskānā, Itālijā. Pasniedz tos parasti pie vīna vai kafijas tases un ēd mērcējot savā glāzē vai krūzē.

Pagatavošana

1

Riekstus sadalīt mazākos gabalos - mūsu gadījumā var sagriezt uz pusēm.

2

Olas uzputot ar cukuru, vaniļas cukuru un citorna miziņu. Pakāpeniski pievienot miltus un cepamo pulveri - sanāks diezgan blīva mīkla. Pašās beigās pievienot mandeles un izveidot "desiņu".

3

Cept 20-25 min. 180 grādos, līdz mīkla kļūst zeltaina. Izņemt no cepeškrāsns, mazliet atdzesēt. Sagriezt 1-1,5cm biezās šķēlēs un izkārtot vēlreiz uz cepešpannas. Cept vēl 3 min. Apgriezt cepumus uz otru pusi un cept vēl 3 min.

4

Atdzesēt un pasniegt.