OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Konditoreja
2014. gada 10. martā, 20:18

Groziņi ar aveņu kremu

Avenes satur cukurus, pektīnvielas, organiskās skābes, askorbīnskābi, C vitamīnu, B, P, E, A grupu vitamīnus, karotīnu, bioflavonoīdus, PP vitamīnu, miecvielas, ēterisko eļļu, krāsvielas, minerālvielas (magniju, nātriju, kāliju, kalciju, fosforu, jodu). Turklāt tās ir ļoti aromātiskas un gardas.

Pagatavošana

30 min
1

Biezpienu pārlikt blenderī un sablendēt ar vaniļas cukuru. Pievienot pēc garšas aveņu ievārījumu un pūdercukuru - apm.2 ēd.k. ievārījuma un 1-2 ēd.k. pūdercukura. Blendēt tik ilgi, kamēr izzūd visi mazie kunkulīši un masa kļūst viendabīga.

2

Groziņus piepildīt ar aveņu ievārījumu - apm. pa 1/3 tējk. uz katru groziņu. Izspiest sagatavoto kremu un dekorēt ar svaigām avenēm.