Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Cepumi ar mellenēm

Sastāvdaļas
  • Drupačām:
  • 1/2gl. milti
  • 1/2gl. gaišais "Muscovado" cukurs
  • 1/2gl. tumšais "Muscovado" cukurs
  • 40g sviests
  • 1/2 tējk. kanēlis
  • sāls
  • Cepumiem:
  • 2 gl. milti
  • 150g mellenes
  • 100g sviests
  • 1/2 gl cukurs
  • 1/2 gl. gaišais "Muscovado" cukurs
  • 1 ola
  • 50g biezpiens
  • vaniļas ekstrakts
  • 1 1/2 ēd.k. kukurūzas ciete
  • 1/4 tējkarote sāls
Sakiet ka vasaru nevar nogaršot? Var! Pagatavojot šos cepumus vienu reizi, tie kļūs par sezonas topu. Vienkārsi, garšigi un neaizmirstami. Un galvenais, tie garšõ pēc vasaras! :)

Pagatavošana

1
Pagatavot drupačas. Miltus, cukuru, kanēli un sāli sajaukt bļodā. Pievienot gabaliņos sagrieztu sviestu un saberzt starp plaukstām, lai veidojas drupačas. Nolikt aukstā vietā.
2
Pagatavot mīklu. Sviestu izkausēt, noņemt no uguns un ļaut atdzist 5 minūtes.
Lielā bļodā sajaukt kopā abus cukura veidus. Pievienot izkausētu sviestu un samaisīt. Pievienot olu un putot, kamēr mīkla kļūst gaiši brūna, apm. 3-4 minūtes. Pievienot vaniļas ekstraktu un biezpienu un samaisīt visu kopā.
Atsevišķā bļodā sajaukt miltus cepamo pulveri un cukuru. Savienot abus maisīumus kopā, samaisīt. Pēdējās pievienot mellenes un ātri apmaisīt. Mīklai jābūt mazliet lipīgai.
3
Ar divām ēdamkarotēm izveidot cepumus un pārlikt uz cepešpannas, izklātas ar cepamo papīru. Cep 8 minūtes. Tad cepumus pārkaisa ar drupačām un cep vēl 4 minūtes. Izņem no krāsns un ļauj cepumiem atdzist.

Pievienot komentāru

Konditoreja