Garneļu uzkoda
Sastāvdaļas
- 125g garneles
- 100g krējums
- 100g majonēze
- 25g smalki sakapāti pētersīļi
- 25 g dilles
- 1 tējk. smalki sarīvēta citrona miziņa
- 2 tējk. svaigi spiesta citrona sula
- sāls, svaigi malti pipari pēc garšas
- krekeri vai maizes grauzdiņi pasneigšanai
Garneles ir veselīgs produkts. 100g garneļu satur vien 87kcal, turklāt gandrīz 80% no garneļu masas ir ūdens. Līdz ar to garneles var baudīt neraizējoties par lieko svaru. Un šī uzkoda ir vēl viens variants, kā pagatavot daudzu tik iemīļotās garneles!
Pagatavošana
1
Lielā katlā uzvārūt garneles sālsūdenī ar dillēm. Garneles atdzesēt un smalki sagriezt.
2
Garneles sajaukt ar krējumu, majonēzi un pētersīļiem. Pievienot citrona sulu un citrona miziņu, sāli un piparus pēc garšas. Pasneigt atdzesētu ar krekeriem vai maizes grauzdiņiem.