Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Galisijas pīrāgs ar astoņkāji

Sastāvdaļas
  • iztīrīts astoņkājs (apm. 500g)
  • 2 sīpoli
  • 4 tomāti
  • 1 sarkana paprika
  • 3 ēd.k, olīveļļa
  • 2 lauru lapas
  • sāls, pipari pēc garšas
  • Miklai:
  • 350g milti
  • 100ml piens
  • 100ml olīveļļa
  • 2 olas
  • sāls
Galisija ir autonoms apgabals un vēsturisks novads Spānijas ziemeļrietumos. Tas ir viens no septiņpadsmit autonomajiem apgabaliem, kā arī viens no astoņiem, kuriem piešķirts nācijas nosaukums. Galisijas galvaspilsēta ir Santjago de Kompostela. Tā vēsta Vikipēdija un saprotams tieši šim apgabalam varam teikt Paldies par šo garšīgo ēdiena recepti!

Astoņkāji var aizvietot ar kalmāru vai jūras velnu.

Pagatavošana

1
Lielā bļodā sajukt olas, sāli, olīveļļu un pienu. Tad pakāpeniski pievienot miltus un iejaukt mīklu. Miklai jābūt elastīgai un pietiekami mitrai. Atlikt mīklu nostāvēties, kamēr vāra astoņkājus un gatavo pildījumu.
2
Katlā ieliet ūdeni, pievienot lauru lapas. Uzvārīt. Astoņkāji paņemt aiz taustekļa un ievietot vārošā ūdenī. Vārīt astoņkājus vadoties pēc aprēķina - 500g lielu astoņkāji vāra 30 minūtes. Attiecīgi, ja astoņkāji sver 250g, tad vāra 15 minūtes. Tuvāk vārīšanās beigām peivieno sāli. Astoņkāji izņemt no ūdens, atdzesēt un sagriezt mazākos gabaliņos.
3
Pa to laiku sīpolus smalki sakapāt un apcept pannā līdz tie kļūst caurspīdīgi. Pievienot smalki sagrieztus tomātus un cept vēl 5 minūtes.
Pievienot sagrieztu papriku un sagrieztus astoņkājus, cept vēl 10-15 minūtes. Atdzesēt.
4
Miklu sadalīt 2 daļās - 1/3 un 2/3. Lielāko mīklas daļu izrullēt uz darba virsmas un ieklāt formā tā, lai mīkla pārkarās pāri formas malām. Uz mīklas izkārtot pildījumu un apsegt ar otru mīklas daļu. Liekās malas nogriezt un kārtīgi nostirpināt pīrāga malas.
5
Pīrāgu apsmērēt ar eļļu un cept iepriekš līdz 180 grādiem uzkarsētā cepeškrāsnī apmēram 30 minūtes, kamēr pīrāgs kļūst zeltains.
Pirms pasniegšanas pīrāgu vēlams mazliet atdzesēt, lai to būtu vieglāk sagriezt.

Pievienot komentāru

Jūras veltes