Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
Shutterstock

Lasis baltvīna mērcē ar kaperiem

Sastāvdaļas
  • 4 laša filejas gabaliņi, katrs ap 100-150 g
  • Sāls, malti pipari
  • Tējkarote sviesta cepšanai
  • Mērcei:
  • 300 ml baltvīna
  • 80 g auksta sviesta
  • 1 tējk. mīksta sviesta
  • 1 tējk. miltu
  • 1 ēdk. kaperu
  • 1 ēdk. cukura
  • ¼ tējk. sāls
  • Svaigi malti pipari
Zivis un baltvīns, tā ir veiksmīga savienība. Turklāt vīns šajā kombinācija var neatrasties uz galda glāzē, bet jau ēdienā. Lasim derēs piesātinātāki baltvīni vai pat viegli sarkanvīni. Lai ēdiens nebūtu pārāk maigs, noderēs kaperi, kas visam piešķirs patīkamu asumiņu.

Pagatavošana 4 porcijas

1
Mērcei lej katliņā vīnu un vāri, līdz tā tilpums samazinājies uz pusi. Kamēr vīns reducējas, samīci mīksto sviestu ar miltiem. kad katliņā atlikusi puse no vīna sākotnējā tilpuma, pievieno sviesta un miltu maisījumu un uzvāri. Pieliec piparus, kaperus, sāli, cukuru un iekul gabaliņos sagrieztu aukstu sviestu. Saglabā siltu.
2
Laša filejas gabaliņus sasāli, sapiparo un cep no katras puses pa pusotrai minūtei. Pasniedz ar mērci.

Pievienot komentāru

Jūras veltes