Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
Shutterstock

Alus mīklā panēta zivs fileja

Sastāvdaļas
  • 70 g mencas vai sama fileja sagriezta 1-2,5 cm biezumā
  • ¾ glāzes miltu
  • ¾ tējk. sāls
  • ¾ glāzes gaišais alus
  • 6-8 glāzes eļļas cepšanai
Ārzemēs “Fish&Chips” vietas ir ārkārtīgi populāras, tās piedāvā demokrātisku maltīti, mīklā panētu zivs fileju un kartupeļu salmiņus ar majonēzi. Neizklausās veselīgi, taču gardi gan!

Pagatavošana 4 porcijas

1
Eļļu lej katliņā ar biezu dibenu. Kad eļļa uzsilusi, sāc gatavot mīklu.
2
Bļodā samaisi miltus ar sāli, pielej alu. Mīklai jāsanāk biezai.
3
Katru zivs filejas gabalu apviļā mīklā un liec cepties eļļā. Cep 5-6 minūtes, apmaisot, lai zivs vienmērīgi apcepas no abām pusēm. Ņem ārā no katla, liec uz salvetes, lai notecinātu lieko eļļu.

Pievienot komentāru

Jūras veltes